Amatör Spor Haftası etkinlikleri Düzce’de Merkez Cami önünden yürüyüş ile başladı. Spor kulüpleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular ve öğrenciler Merkez Cami önünden Anıt Park Meydanı'na yürüdü. Anıt Park’ta saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören spor gösterileri ile devam etti. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Roman Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Oyunları ile büyük alkış alan Roman Halk Oyunları ekibinden sonra Matrak gösterisi düzenlendi. Sporcuların kazanma mücadelesi nefes kesti. Daha sonra çıkan Tekvandocular ise performansları ile göz doldurdu. Önce tahta kıran tekvandocu sporcular ardından kiremit kırmaya çalıştı. İzleyenlerin şaşkın bakışları arasında hocalarının tuttuğu kiremitleri kıran genç sporcular büyük alkış aldı.

Amatör Spor Haftasında konuşan Vali Ali İhsan Su gençlerin zararlı alışkanlıklardan sıyrılıp spora başlamaları için gerekli çalışmaların Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını söyledi.

 

 



GENÇLER SPORA TEŞVİK EDİLECEK

Vali Ali İhsan Su “ Amatör Spor Haftası büyük bir heyecan ve coşku içinde başladı. Bu hafta sayesinde tüm halkımızı spora teşvik edecek ve onların sporla buluşmasını sağlayacağız. Gençleri spora teşvik için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Gençlerin spor zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı ve spor yaptırmayı amaçlıyoruz. Spor ile toplumda birçok sorunun üstesinden gelinebilir. Gençlere Spor branşları iyi anlatılmalı ve spora yönlendirmeliyiz. Bunun için Düzceli milli sporcular halka, geçelere sporu anlatacak, başarılarını anlatacak ve onları spora teşvik edecek” açıklamalarında bulundu.

Her vatandaşın aslında bir amatör sporcu olduğunu belirten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, sporun günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.

Bıyık “ Bizler Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, binlerce sporcu çocuğumuzu, gencimizi, yarının temiz ahlaklı, topluma yararlı olarak yetişmesi hatta bu günün amatörlerinin yarının milli sporcuları olarak görebilmemiz için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdür Ömer Faruk Şiran'da Amatör Spor Haftası dolayısı ile etkinliklerin bir hafta süreceğini ve bir hafta içinde çeşitli spor aktiviteleri, programlar ve etkinlikler düzenleyeceğini belirtti.

Haber; M. YILMAZ