Ambulans direksiyonuna kadın eli değdi. 112 Acil Servislerinin daha hızlı ve etkin hale getirilmesi amacıyla ambulansları sağlık görevlilerinin kullanması sonrasında, ambulans direksiyonuna geçen kadın sayısı giderek arttı. O Kadın Ambulans şoförlerinden biri de Düzce’de görev yapıyor…

 

 



Kaynaşlı 112 Acil Servis İstasyonunda ambulans şoförlüğü yapan 26 yaşındaki Memnune Açıkgöz, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor. Açıkgöz, usta şoförlüğü ile erkeklerin yaptığı işleri bayanların da çok rahat yapabileceğini ortaya koyuyor.

Gecenin bir saati ya da gündüz gelen telefonla direksiyona geçip acil hastalara ulaşan Açıkgöz, Erkek mesleği olarak bilinen ambulans sürücülüğünü başarıyla yürütüyorlar.

2009 yılından bu yan ambulans şöförlüğü yapan Memnune Açıkgöz, mesleğini severek yaptığını söylüyor…

 



Açıkgöz, “2009 yılında Sakarya’da görev yaparken çok ağır şartlarda çalışıyorduk. Yolda sürücü arkadaşlarımız yoruluyor ve yolda mola vermek zorunda kalıyordu. Bende onlara destek vermek adına başladım. Sürücülük yapmak için 15 gün ileri sürücü teknikleri dersi aldım. Mesai arkadaşlarım yadırgamıyor ancak bazen gittiğimiz vakalarda hasta yakınları şaşırıyor.”diye konuştu.

 

Bayan olarak ambulans kullanmasının zor olmadığını belirten Açıkgöz, kendisini direksiyon başında görenlerin önce şaşırdığını sonrasında ise iyi karşılayarak tebrik ettiğini belirtiyor.

Bayan ambulans şoförü olarak hiçbir zorlukla karşılaşmadığını söyleyen Memnune Açıkgöz, “ bu kadın erkek işi değil, cesaret işi” diyerek kadınların her mesleği yapacağını vurguluyor. 



Haber: S. KAŞKIR