Komşular tutar, Düzce satar

Özel idarelerin bel kemiği olan gayrimenkulleri bir çok il sıkı sıkı tutma ve hatta genişletme yoluna giderken Düzce İl Genel Meclisi bunun aksi bir yol izledi. İlk önce hizmet binasını satan meclis ardından arazi ve dükkan satışlarına imza attı. Gayrimenkul satışlarıyla 3 milyon 140 bin lira gibi yüklü bir parayı özel idare kasasına koyan meclis, yol yapmak için düğmeye bastı. Son toplantıda söz konusu gelirin bütçeleştirilerek yol yapım ve onarımı için kullanılması talebi görüşüldü.

3 milyon 140 bin lira yol gitsin talebi

İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut başkanlığında yapılan toplantının 6. gündem maddesi olan İl Özel İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde edilen 3 milyon 140 bin lira ek gelirin köy yollarının yapımı, bakımı ve onarımı projesi bütçe tertibine ek ödenek olarak kaydedilme talebine ilişkin açıklama Mali Hizmetler Müdürü Ersin Turan'dan geldi.

Satışlardan elde edilen gelir

Turan, “Akçakoca’da İl Özel İdaresi'ne ait dükkanlardan elde edilen 635 bin lira, Şıralık Mahallesi'ndeki araziden elde edilen 1 milyon 5 lira ve Şerefiye Mahallesi'ndeki özel idareye ait hizmet binasından 1,5 milyon lira olmak üzere toplamda 3 milyon 140 bin lira gelir elde edildi. Biz bu gelirleri mevzuat gereği bütçeleştirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz ki kurumumuzun en ana görevlerinden biri yol yapmaktır. Bu bütçeyi meclisimizden aktarmayı talep ettik.” dedi.

Turan’ın açıklamasının ardından Başkan Akbulut, konuyu görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi için oylama yaptı ve talep komisyonda görüşülmek üzere devredildi.

HABER;Y.SEVER