Düzce valisi Bülent Kılınç, Düzce milletvekili Yaşar Yakış,      Sabancı üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Korel Göymen,Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat,  Taysad    başkanı   Ahmet Arkan,Gazeteci Osman Saf    fet Arolat,  ile Düzceli kalabalık bir gurubun izlediği  Anadolu Sohbetleri Düzce toplantısı’nda Düzce ekonomisi tartışıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıya , Düzce belediyesinden katılımın olmaması dikkat çekiciydi.Öncü Koleji Egemen Toplantı Salonu’ndaki toplantının açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel müdür yardımcısı Nafiz Karadere yaptı. Karadere Düzceliler ilyin gelişmesinin hangi alandan olacağını iyi biliyorlar ve bununla ilgilide ciddi çalışmalar yapıyorlar dedi.

Karadere’nin ardından söz alan TSO başkanı Metin Büyük konuşmasında siyasileri, rektörü ve il yöneticilerini kastederek “herkes kapısının önünü temiz tutarsa düzce istenilen noktaya gelir” dedi. Organize sanayiye de değinen büyük tekstil sektöründe 10- 15 bin kişinin istihdam edildiğine değindi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç da sözlerine Düzce’nin depremden sonra geçen süre zarfında sorunlarını çözmeye çalıştığını belirterek başladı. Kılınç, 2004 yılında çıkan teşvik yasasından sonra sanayileşme yolunda adımların atıldığını, Düzce ye yatırımcılardan büyük rağbet olduğu bu yüzden de geleceğe yönelik yatırım planlarımızı şimdiden yapmamız gerekiyor dedi.