Konuralp’te Kasaba Pirinci diye bilinen pirincin, Osmanlı saray sofralarının baş tacı olduğu bilinirken, günümüzde yeterince tanıtılmadığı zaman zaman gündeme gelir.

İşte Doğu Marmara Antik Kent Projesi tanıtım toplantısında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp pirinci ile ilgili yeni bir tartışma başlattı. Konuralp’te yetişen pirinci, günümüzde artık marka olan Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yetişen pirinçle kıyaslayan Başkan Keleş, şunları söyledi:

 “Pirincin ana yurdu Tosya olarak bilinir ama asıl pirincin anayurdu Konuralp’tir. Tosya’ya kaptırdığımız bu unvanı biran önce geri almak da İl Kültür Turizm Müdürü’nün ana işlerinden biri olmalıdır. Bunu da buradan kendisine tembih etmiş olalım. Bu ismi geri almamız lazım.”

Tosya'nın Konuralp pirincinin unvanını kaptığını savunan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu sözleri ile yeni bir marka savaşı başlattı. Günümüzde meşhurluğu deyimlere kadar konu olan Tosya pirincinden tacı Konuralp pirinci ile geri almak isteyen Başkan Keleş, ilk olarak topu Kültür Müdürlüğü'ne atarken bizzat bu konuda nasıl girişimler yapacağını ise zaman gösterecek.  

Haber;S.KAŞKIR