Akrabalık bağlarının pekiştirilmesini hedefleyerek Şubat ayı sonunda kurulan ve daha önce Mevlüt, iftar yemeği, aile pikniği ve yaptığı yardımlarla adını sıkça duyuran Kuzenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şimdide "Cuma Akşamları Ziyaretleri" projesi ile aile büyüklerinin eski günlerini yad ediyor.

Dernek yönetimi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ve her hafta Cuma Akşamları bir aile büyüğünü ziyaret eden dernek üyeleri ve yakınları sıcak bir ortamda hem doyasıya sohbet ediyor hemde eski günlerdeki anıları tekrar canlandırıyor.

Bu kapsamda dün akşam yapılan ziyarette organizasyonun 5. haftasında derneğin soy ağacının köklerinden Rahmetli Mustafa KARA nın 4. Çocuğu "Muharip Gazi" Necati KARA ve eşi Hacer (Nurhan) KARA ziyaret edildi.

Yaklaşık 70 kişinin üzerinde üye ve yakınının bir araya geldiği organizasyonda ev sahipleri tarafından karadeniz yöresine özgü ikramlar yapıldı.

Sohbet sırasında zaman zaman kahkahalar havada ucusurken, ev sahibi Necati KARA ' ya 1975 yılında askerdeyken abisi Sabahattin KARA tarafından yazılan mektubun ziyaretçilere gösterilmesi ve okunması sırasında oldukça duygulu anlar yaşandı.

Organizasyon sonunda bir açıklama yapan ev sahibi Necati KARA "Sağolsun yeğenlerimizin kurduğu bu dernek sayesinde kaybolan akrabalık bağlarımız yine eski günlerdeki gibi pekişti. O yüzden Dernek başkanı Elmas Bihter Aldoğan nezdinde yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bu akşamda sağolsun beni ve eşimi ziyaret ettiler. Son yıllarda hic yaşamadığım kadar güzel ve keyifli bir akşam oldu" dedi.

Kuzenler Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Basın Sözcüsü Volkan KOŞAR "Derneğimizi kurduğumuz günden bu yana yönetim Kurulumuz olarak çok ciddi işler yaptık. Yine yönetim kurulumuz tarafından başlatılan bu proje ile her hafta bir büyüğümüzü ziyaret ederek hem onlarla vakit geçiriyoruz hemde eski günleri yad ediyoruz. Burada başta yönetim kurulumuza ve diğer üyelerimize ayrıca tüm akrabalarımıza teşekkür ediyoruz. Derneğimizi ve etkinliklerimizi facebook sayfamızdan takip ederek herkes bu tür faaliyetleri gerçekleştirebilir ve böylece günümüzde unutulmaya yüz tutmuş akrabalık bağlarını pekistirebilir" dedi.


Haber;E.TAYHAN