Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti nedeniyle Düzce'de güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. Başbakan ve ona eşlik eden bakanların kullandığı güzergahlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ulaşıma kapandı. Başbakan'ın katılacağı toplu açılış için çevre illerden getirilen ek kuvvetlerle sayıları bin 500’ü bulan polisler gün boyunca görev yaptı. Anıtpark alanının ve AK Parti İl Başkanlığı'nın etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, Başbakan'ı tören alanında izlemek isteyen vatandaşlar için kontrol noktası oluşturuldu. X-ray cihazından geçirilen yüzlerce kişi detaylı bir şekilde arandıktan sonra alana alındı. Başbakan'ın konuşma yaptığı anlarda Anıtpark Meydanı'nın etrafındaki binalara özel hareket polisleri yerleştirildi. 

Geniş güvenlik önlemleri alındı


Belediye yolları yıkadı 

Öte yandan Başbakan'ın gelişi nedeniyle günler öncesinden hazırlıklar başladı. AK Parti Düzce İl Teşkilatı'nın organize ettiği açılış için Düzce Belediyesi sokaklarda adeta temizlik seferberliğine girişti. Tüm ana caddeler yıkandı, ekipler toplu açılış saatine kadar şehrin temizliği için çalıştı. 




Anıtpark Meydanı tören için hazırlandı

İlk etapta 62 olarak açıklanan daha sonra sayısı 81'e çıkan projelerin toplu açılışının yapıldığı yer olan Anıtpark Meydanı da tören için hazırlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Düzceliler'e seslendiği ve temsili açılış kurdelasını kestiği sahnenin kurulması sonrası çevresinde düzenlemeler yapıldı. Belediye ekipleri bu alanda da temizlik çalışması yaptı. Polis ekipleri ise, demir bariyerlerle güvenlik şeritleri oluşturdu. Tören saati öncesi tüm hazırlıklar tamamlanarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışları yapmak ve Düzce halkına seslenmek üzere sahneye çıkması beklendi.



Haber Servisi