Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve demokratik sürecin kesintiye uğramasının ardından hız kazanan darbe karşıtı gösteriler 100. gününe ulaştı. MEMURSEN ‘in tüm yurtta eş zamanlı olarak il gençlik örgütleri ve gençlik temsilcileri açıklama yaptı. Düzce Anıtpark’ta toplanan Memursen üyeleri “Unutma, Unutturma”, “İnsanlık daha Fazla Ölmesin” yazılı pankartların yanı sıra, Mısır Darbesiyle özleşen Rabia Simgeli dövizler taşıdı. Yapılan basın açıklamasında Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğü ve ölen ya da yaralananların sayısının her geçen gün arttığını belirtildi.

 

 


BATI ÜÇMAYMUNU OYNUYOR

 
Batılı ülkelerin Müslüman ülkelerinde yapılan katliamlara ses çıkarmadığı ve medyanın da üç maymunu oynadığı öne sürüldü.

 

 


Açıklamada “Mısır’da; tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün sadece Mısır’da kanlı darbenin 100.günü değil. Tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. Günüdür. Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır’da katleden darbecilere ve vahşetlerine son verecek insani tepkiyi vermekten bile geri duruyor. Demokrasi havariliğini kimseye kaptırmayan Batılı ülkeler, hak, özgürlük ve insan onuru aktivistliğini tekeline alan sözde aydınlar, bağımsızlık ve tarafsız medya manifestoları kaleme almakta mahir gazeteciler, Mısır’da demokrasinin, sivil halkın katledilmesi karşısında tam 100 gündür ısrarla üç maymunu oynuyorlar. “ifadeleri kullanıldı.

 

 


MEMURSEN VE Genç MEMURSEN olarak darbeye direneceklerini dile getiren topluluk sessiz kalmayacaklarını ve ki olursa olsun mazlumların yanında olacaklarını dile getirdi. 

 




Haber; G.KARDUZ