Akçakoca'da Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Lisesi arasında yaşanan okul krizine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü aynı gün el attı. Dün gerçekleştirilen Düzce Özel Eğitim Merkezi temel atma töreni sonrasında yanına gelen SBL'li velilerin “Çözüm bulun” isteğini geri çevirmeyen ve ilgilenme sözü veren Bakan Özlü, Ankara’ya dönüş yaptığında Sosyal Bilimler Lisesi hakkında yerel yöneticilerle toplantı yaptı. Toplantıya Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer katıldı.

Öğrencilerin velilerini dinledikten sonra Ankara’da Akçakoca yöneticileri ile toplantı yapan Bakan Özlü, sorunun çözülmesini istedi. Bakan Faruk Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce heyeti ile bakanlığımızda gerçekleştirdiğimiz toplantıda Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin sorunlarını ele aldık. Konunun çözümü için İlçe Milli Eğitim Müdürüne gerekli talimatı verdim.” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan bir süredir Akçakoca gündemini meşgul eden Sosyal Bilimler Lisesi ile İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okul sorunu veliler tarafından daha önce Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile AK Parti İl Başkanlığı'na da iletilmişti.