Merkezi Düzce'de bulunan Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyonu, Ankara’ya araç kaldırdı. Federasyon başkanı Hikmet Neguç, toplanma amacını horozların tehlikeli hayvan sınıfına alınmak istenmesi, hayvana eziyet bahanesiyle hapis kararlarının çıkartılmaya çalışılması, para cezalarının artırılmak istenmesi gibi konulara açıklık getirmek ve çıkarılacak olan hayvan soykırım kararına “dur” demek olarak özetledi.
Sorunların dövüş ve müsabaka arasındaki yorum farkından kaynaklandığına dikkat çeken Neguç, tarafsız ve bilim çevrelerinin görüşleri alınarak yeniden düzenlemeler yapılmasını talep etti.
Neguç, “ Horoz, Deve, Boğa güreş, yarış ve müsabakalarının Türkiye’nin geleneksel hayvan sporu olduğu gerçektir. Bu gerçek göz önünde bulundurmalı ve ona göre çözüm üretilmeli, yasallaştırmalıdır. Bizler hayvanın esasları özellikleri üzerine çözümlenmesini istiyoruz. Bu hayvanların yarış ve müsabakalarını kanunca sağlanmasını istiyoruz.” dedi.
“Kumar her yerde yasaktır” diyen Neguç, üretici, hobici ve seyircilerin kumar oynayanlardan sorumlu tutulmaması gerektiğini savundu. Neguç, Derneklerine yapılan baskılara boyun eğmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Neguç ve beraberindekiler açıklamanın ardından Ankara’da düzenleyecekleri eylemlerine katılmak için yola çıktı.
Haber; S.KAŞKIR