Konuralp’in mahalle olmasının ardından halktan gelen yoğun tepkiler üzerine özellikle 30 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti tarafından ortaya atılan Düzce üniversitenin isim değişikliği konusu ile ilgili üniversite tarafından anket başlatıldı.


Üniversitenin internet sitesi üzerinden “Düzce Üniversitesi'nin Adının Değiştirilmesi Konusunda Ben de Fikir Belirtmek İstiyorum.” Başlığı altında açılan ankette personel ve öğrencilerin fikirleri alınarak nabız yoklanıyor…


Seçim döneminde ilk önce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu tarafından ortaya atılan isim değişikliği konusu Konuralp’i ziyaret eden Sağlık Bakan yardımcısı Agah Kafkas da dillendirmişti.


Mehmet Keleş de AK Parti Belediye başkan adayı olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu yaptığı ziyaretinde Düzce Üniversitesinin isim değişikliği konusu ile ilgili olarak talebini iletilmişti.

 

Konuralp’in mahalle olması, Üniversite isminin değiştirilmesi, tamamlanamayan üniversite yolu gibi konuların konuşulduğu toplantıda Keleş “Sayın Rektörümüze bize kapılarını açtığı için çok teşekkür ediyorum. Gelecekten bir beklentimiz olduğunu söylemek için buraya geldik. Biliyorsunuz ki Konuralp, Düzce’ye katıldı. Konuralp’in yok olacağı, ya da isminin yok olacağı ile alakalı Konuralplilerin bir endişesi var, ben asla böyle bir şey olamayacağını biliyorum. 600-700 yıl önce Konuralp Gazi’nin burayı fethettiğinden beri Konuralp, Konuralp’tir. Böyle bir mekânın isminin değişmeyeceğini ben biliyorum, fakat vatandaşlarımızın endişesi var. Rektörümüzden Düzce Üniversitesinin isminin gelecekte Düzce Konuralp Üniversitesi değiştirilmesi noktasında beklentilerimiz olacak” ifadelerini kullanmıştı.


Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise isim değişiğinin siyasi bir konu olduğunu belirtmişti.


Şerifoğlu, Üniversitenin kapısının her kesime açık olduğunu dile getirerek, “Konuralp konusu bizim için çok hassas bir konu, isim konusunda Üniversitemiz çok önceden senato kararı ile bir adım atmıştı. Üniversitemizin adının Düzce Konuralp Üniversitesi olarak değiştirilmesi ne benim, ne senatomuzun karar verebileceği bir konudur. Senatoda gündeme getiririz.Senatomuzun kararını gerekli yerlere iletiriz. Bu tamamen siyasi bir konu ve Parlamentoda alınacak bir karar” şeklinde konuşmuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır