Çanakkale denildiğinde ilk akla gelen şey olan şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, resmi törenlere sığmayarak sokaklara da taştı.

 Gaziantep Caddesi’nde düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in açılışını yaptığı Çanakkale Şehitleri Entelasyon Sergisi, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Belediye Bandosunun kahramanlık türkülerini seslendirdiği programda, vatandaşlar Düzceli Çanakkale Şehitlerinin tam listesi içinde tanıdıklarının atalarını bulmak için birbirleriyle yarıştılar.

Spor Sokak’ta Eğitim Bir Sen’in düzenlediği Çanakkale Sergisi de Düzcelilerin yoğun ilgisine neden oldu. Küçük öğrenciler sergiyi gezerken, Büyükler de Çanakkale Savaşı ile ilgili duygularını yazma imkanı buldular. 100 resimden oluşan sergi, önümüzdeki günlerde tüm ilçeleri ve talep eden okullarda izleyicilerin beğenisine de sunulacak.

Eğitim Bir Sen Şube Sekreteri Musa Dursun, sergi sırasında Çanakkale Zaferinin önemine işaret eden konuşmasında Çanakkale’de şehit düşen 253 Bin kişinin vatanın kıymetini bildiğini, bugün de bu vatanı bölmek isteyenlerin amaçlarına ulaşmasına bu milletin izin vermeyeceğine inandığını söyledi.

Bu arada Çanakkale Zaferi ve şehitlerimiz yayınlanan mesajlarla anılmaya devam ediliyor... AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, yayınladığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin topraklarımızı işgal ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zafer olduğunu ifade etti.