Düzce Bisikletliler Derneği tarafından bugün Cedidiye Camii önünden başlayan bir tur düzenlendi. Trafikte seyir halindeyken hayatını kaybeden bisiklet sürücülerinin anısına düzenlenen tura katılım oldukça azdı. 6 bisikletlinin katıldığı tur Cedidiye Camii önünden başladı.

Düzce’nin ana caddelerinde yapılan tur sonrası bisikletliler yeniden Cedidiye Camii önüne geldi ve tur sona erdi. Polis eşliğinde yapılan turda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için emniyet ekipleri geniş güvenlik önemleri aldı.

Konu ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, trafikte seyir halindeyken hayatlarını kaybeden bisiklet sürücülerinin anısına Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de tur düzenlediklerini ifade etti.

Burada amaçlarının bisikletlileri ön plana çıkarmak olduğu ve trafikte onlarında var olduğunu duyurmak olduğunu belirten Ulaş, sloganlarının "kornaya basma frene bas" olduğunu ifade etti.

Katılımın az olması konusuna da değinen Ulaş, bayram tatili olması nedeni ile katılımın az olduğunu ve aslında duyurular yaptıklarını ifade etti.

Haber; R. BAL