Şıralık Köprüsü yanında bulunan Belçika prefabriklerinde bir ekmeğe muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan Münevver Yavuz ile kızı Hande, sadece maddi yardım değil, kalıcı ve kendilerini geçindirebilecek bir iş istiyor. Başına gelen kötü bir hastalıkla da mücadele etmek zorunda kalan anne, iki gözlü prafabrikte eşya olmaksızın ayakta kalmaya çalışıyor. Eşinden 16 yıl önce boşanan ve ailesi ile görüşmediği içinde maddi olarak yardım alabileceği hiç kimsesi bulunmayan Münevver Yavuz, daha önce Akçakoca' da oturduklarını, kiralarını ödeyemedikleri için evlerinden ayrılıp Düzce' ye geldiklerini söyledi.

Valilik tarafından kendilerine tahsis edilen prefabrikte oturan ailenin, ne buzdolabı, ne de diğer gerekli eşyalarının hiç biri yok. Daha önce Birkaç kez Sosyal Hizmetlere başvurduğunu, kendisine 200 YTL aylık bağlandığını belirten Münevver Yavuz, bununla geçimlerini sağlayamadıklarını, hem kızı hem kendi için iş aradığını ifade etti. Şu anda bir ekmek almaya dahi paralarının bulunmadığını dile getiren anne, kızı için endişe duyduğunu, kızının geçici işler yerine kalıcı bir işi olması halinde kendilerini toparlayacaklarını belirtti.

Sadece bir kanepe, tek kişilik bir yatak ve iki kapaklı elbise dolabından oluşan eşyaları ile prafabrik evlerinde yaşamaya çalışan aile sıkıntılı günleri artık geride bırakmak istiyor.