Kalıcı Konutlar'da sahibinin terkettiği daire resmen kuş yuvasına döndü. Daireye sahibinin 2 yıldır uğramaması üzerine evi güvercinler mesken tuttu. Apartmanı saran ağır koku sonrası daireyi giren komşular ise korkunç manzara ile karşılaştı. Apartman sakinleri ev sahibi Nagihan Özcan'ın 2 yıl önce evi boşaltırken camları ve kapıları açık bırakıp gitmesinin daireyi kuşların yuvası haline getirdiğini iddia etti. Lavabolardan mutfak dolaplarına kadar her herde kuş pisliklerin bulunduğu daire yüzünden apartmanı da pire bastı.

 

 



Apartman sakinleri daire sahibi Nagihan Özcan'a durumu defalarca bildirmesine karşın hiçbir şekilde ilgilenmediğini yetkililerin de topu birbirine attığından yakındı.

 



Apartman sakinlerinden Selver Abak, "Dairenin iki senedir camı kapısı açık. Daire sahibini defalarca aradık. İlgilenmiyor. Belediyeyi beyaz masayı aradık, onlar il sağlık müdürlüğünü ya da tarım müdürlüğünü aramamızı söyledi. Kimse buraya bakmıyor. Artık bit pire dışarı sarmış durumda. Biz bu belediyeye vergi veriyorsak belediye nasıl ilgilenmez." dedi.

 



Hüseyin Kılıç ise apartman sakinlerinin ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 



Kılıç, "Binamıza giremiyoruz. Her tarafımızı bit sardı. Kene korkusu yaşıyoruz. Tüm kurumlara başvurmamıza rağmen kimse derdimize derman olmadı. En son çare sizi çağırdık. Biz hepimiz komşu olarak mağduruz. Buna kim çare bulacaksa bulsun."diye konuştu.

 



Hüsnü Emirol ise çocuklarını mikrop kapmasından korktuğu için dışarı çıkartamadığını söyledi.

Kalıcı Konutlar 6. bölgede bulunan apartmanda vatandaşlar yetkililere durumu defalarca bildirmelerine karşın bir çözüm bulunamasına tepki gösterirken dairenin biran önce temizlenmesini istedi.

 

Haber: S. KAŞKIR