Düzce’de çözülmesi gereken en büyük sorunlardan biri şehir içi trafiği. Zaman zaman çileye dönen şehir içi trafiği özellikle ana caddelerde içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ana caddelerden ara sokaklara geçilince durum değişmiyor. Dar olan sokaklara bir de araçların park yapması trafiğin durma noktasına gelmesine neden oluyor. İşte o sokaklardan birisi de Düzce valiliğinin hemen sağ tarafında kalan Şen sokak. Düzce’nin en işlek sokaklarından biri olan Şen Sokakta, trafik karmaşası sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Araç yoğunluğunun bir hayli fazla olduğu Düzce’de, yol kenarlarına araçların park etmesi trafik bilmecesinin başlamasına neden oluyor. Sokakta araçların sağlı sollu park yapması yolu daha da daralmasına sebep olurken, yolun çift yönlü olması da trafiğin felç olmasına neden oluyor.
Park edilen Araçlar yolun bir kısmını kapladığı için sürücüler yavaşlıyor, hatta trafik durma noktasına geliyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde araç sürücüleri ilerlerken kendilerine yol bulabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

Haber; S. KAŞKIR