Düzce Belediyesi, şehir içi ulaşım kalitesini artırmak amacıyla 'Araç İzleme Ofisi' oluşturdu.  Araçların tamamına kurulan GPS ile izleme sayesinde rota takibinin yanı sıra araçlarda bulunan kameralar sayesinde şoförlerin tutumu ve yolcu-şoför uyumu izleniyor. Seferler sırasında yaşanan zaman kayıplarına ve sapmalara karşı kurulan uyarı sistemi şoförün rota ve belirlenen zaman dışına çıkmamasını sağlıyor.
Ayrıca Aziziye Mahallesinde kurulan Hareket Noktası sayesinde sefer sırasında yaşanan sorunlara karşı yedek araç ve 5 şoför hazır bulunacak. Bu sayede yolcuların mağdur olmasının önüne geçilecek.
Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez yaptığı açıklamada yüksek oranda seyreden şikayet oranlarının, yapılan çalışmalar sayesinde ciddi şekilde azaldığını belirtirken “Şoförlerimize verdiğimiz aylık eğitim seminerlerinde yapılan hataları görüntülü şekilde anlatıyor ve olması gereken hakkında bilgiler veriyoruz. Hazırladığımız 59 maddelik talimatnameyi hatırlatarak bu kurallara uyan arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Bu sayede kaliteyi giderek daha üst seviyeye taşıyoruz” dedi.
Gülmez, ayrıca araç filosunda yapılan yenileme ve geliştirme çalışmaları sayesinde de aksayan ya da yoğunluk yaşanan noktalara ek seferler düzenlenerek sefer sarkmalarının önüne geçildiğini belirterek hizmetin daha da eksiksiz yapılması adına çalışmaların devam edeceğini söyledi.