Uzun süre aralıksız yağışın ardından gelen sel birçok vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Büyük çapta maddi hasara sebep olan selde can kaybı yaşanmaması ise bir nebze olsun yüz güldürdü. Yağışın azalması ve güneşin yüzünü göstermesi ile beraber selin acı faturası da gün yüzüne çıkmaya başladı.


Selin en çok vurduğu yerlerden biri olan Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü ise kurtarma çalışmalarının merkezlerinden biri oldu. Köy yolunda meydana gelen heyelan ve su baskını sebebiyle yolda mahsur kalan 40 kişi yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılabildi.


İşte o anlarda kurtarılmayı bekleyenlerden biri Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil felaketin boyutunu anlattı. Yaşananları bir can pazarı olarak niteleyen ve aracını sele kaptıran Karanfil, selin aniden vurduğunu ve her şeyin 10 dakikada olup bittiğini vurguladı.


Karanfil, “10 dakika içinde heyelan ve su baskını bizi sıkıştırdı. Kaçmaya çalıştık ama kaçamadık. Alt tarafımızda Melen Çayı taşmaya başladı. Yukarıdan dağlardan sular, ağaçlar, taşlar gelmeye başladı. Tam bir can pazarıydı. Kimisi araçlarını bırakıp dağlardan yürüyerek kaçmayı başardı. Yaklaşık 40 kişi mahsur kaldık. İlk 1 saat içinde 20 kişi kurtarıldı kalanların kurtarılması 4 saati buldu.” sözleriyle felaketin boyutunu ortaya koydu.