2008 yılında Düzce Belediyesi sınırları içine dahil olarak mahalle olan Arapçiftliği, aradan geçen 8 yılda hala altyapı sorunlarını çözebilmiş değil.  Mahallenin yarısında kanalizasyon bağlantısı yok. Yine ulaşım hizmetinin de tam sağlanamadığı Arapçiftliği Mahallesi’nde vatandaşlar isyan eder duruma geldi. Mahallenin içine günde sadece 3 sefer belediye otobüsü gelirken,  yarı yolda inen mahalle sakinleri evlerine ulaşmak için yaklaşık 2 kilometre yolu yürümek zorunda kalıyor.

“Burası Doğu’dan iyi diye geldik…”

Mahalle sakinlerinden Kemal Efe, “Belediye arabası merkeze geliyor, mahallenin içine gelmiyor. Otobüsten indikten sonra 15 dakika yürüyorum. Sabah, öğle ve akşam sadece bir kere mahalle içine giriyor. Kokudan geçilmiyor. Bu nasıl eğitim. Su paramızı elektrik paramızı veriyoruz. Belediyenin bize hizmeti ne? Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz.  Burası Doğu’dan iyi diye geldik. Burada daha çok azap çekiyoruz.” dedi.

“Başkan ‘yapacağım’ dedi, yapmadı”

Mahalleli şikayetlerini yetkili kuruma ilettiklerini ancak bir çözüm bulunamadığından dert yandı.

Bir diğer mahalle sakini Ömer Bakbak, “Kanalizasyonumuz yok, sıkıntımız çok. Kokuda bizi rahatsız ediyor.  Belediyeye şikayetimi ilettim, yapacağız dediler ama gelen yok. Vali buraya geldiğinde konuştuk. Başkan yapacağım dedi, yapmadı.” diye konuştu. 

“İki seçimde bize söz verildi”

Yarısının kanalizasyon ve ulaşım gibi hizmetlerden mahrum olduğu Arapçiftliği Mahallesi’nde vatandaşlar, verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Arapçiftliği Mahallesinde ikamet eden Nazım Bakbak, “Seçimlerde bizim altyapı sorunumuz vardı. İki seçimde bize söz verildi. Hala bir şey yok.  Sivrisinek koku rahatsızlıktan geçilmiyor. Mahallenin bir tarafına yapılmış, bir tarafına yapılmamış.” ifadelerini kullandı.  

HABER;S.KAŞKIR