Düzce’de sağlık alanında atılımın yaşandığı bu dönemde, önemli bir hizmet daha vatandaşla buluşmak için artık gün sayıyor. Arapçiftliği Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.



Törene, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.



“Hastanemizin kalabalıklığı azalmış olacak”
İnşaatı 200 günü bulmadan bitirmek istediklerini söyleyen Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı şunları söyledi:

“Çalışmalarımız devam edecek ve yakın zamanda Kalıcı Konutlar bölgesinde gençlik merkezinin altındaki iş yerlerimize sağlıklı yaşam merkezi ve semt polikliniğinin de yakın zamanda yapımına başlayacağız. Hem hastanemizin kalabalıklığı azalmış olacak. Doktorlarımızı böylesine sizin ayağınıza getirmemiz gerçekten önemli. Devletimiz gördüğümüz gibi güçlü, devletimiz her şeyiyle vatandaşımızın yanında. Bu hizmet hepimize hayırlı uğurlu olsun.”



“Bunun gibi çalışmalarımız devam edecek”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir konuşmasında, “Hastane ve ilaç kuyruklarının tanıklarından biriyim. Benden daha genç olanlar bilmeyebilirler tanıklarından ve mağdurlarından biriyim ama bugün çok şükür hizmeti vatandaşımızın ayağına götürecek, uzak yakın demeden çalışmalara imza atma fırsatımız oldu. Bu ve benzeri çalışmalarımız halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda bölgemizde devam edecek” diye konuştu.

“Düzceli hemşerilerimiz her şeyin en güzeline layık”
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise, “Düzceli hemşerilerimiz her şeyin en güzeline layık. Ayrıca burada sağlık personeli oldukça fazla şartlarda kendilerinin ne kadar zor şartlarda ne kadar ağır şartlarda fedakarca hizmet ettiklerini biliyoruz. Kendilerine de burada teşekkür etmek istiyorum” ifadesinde bulundu. 



“Verimli ve kaliteli hizmeti vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz”
Göreve geldiği günden bu yana sağlık alanında önemli hizmetlerin altında imzası bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, şunları kaydetti:

“Verimli ve kaliteli sağlık hizmetini vatandaşlarımıza ulaştırabilmek için hem personellerimizin eğitimi hem de yapmış olduğumuz binalarla tam zamanlı olarak çalışmaya 7/24 hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bölgede yapmak istediğimiz daha yakın daha nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmek için 112 olarak daha hızlı hizmet edip vaktinde tüm vakalarımızı alabilmek için elimizden gelen çabayı göstermiş olacağız. Yaklaşık olarak 2.5 milyon değerinde bir yatırım. 740 metrekare kapalı alanı, 6 tane aile hekimi olacak.  7/24 olarak 112 istasyonu şeklinde hizmet verebileceğimiz bir sağlık tesisinin temelini atmış bulunmaktayız dedi.”

Protokol konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi. Duaların ardından protokol düğmeye basarak ilk temeli attı.

Törenin ardından program, toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ