Konuralp’te arsasının yanında bulunan kereste fabrikasına malzeme koyması için geçici olarak izin verdi şimdi yerini geri alamıyor… Resmen arsasının gasp edildiğini öne süren vatandaş, “Tapulu arazime ayak dahi basamıyorum.” dedi.


“Satmaya razı olmayınca tehdit edildim”

 

Konuralp Şehit Kemal Çıtlak Mahallesi’nde 555 metrekare arsası bulunan Niyazi Çabuk, hemen arsasının yanında bulunan Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve kardeşi Konuralp Şehit Kemal Çıtlak Mahallesi Muhtarı Nuri Ercan’ın sahip olduğu Kereste Fabrikasına arsasını kullanması için izin verdi. Yıllar sonra arsasında işyeri açmak isteyen Çabuk, alanın boşaltılmasını istedi. Arsası boşaltılmayan Çabuk, Yusuf Ercan ve kardeşinin arsayı satın alma talebine olumsuz karşılık verdiğinde de iddiaya göre tehdit edildi…

 

Niyazi Çabuk bu sürece nasıl geldiğini şöyle anlattı: Çabuk, “Burası toplam 11 dönümdü. 11 dönümüm 10’u fabrikaya sattık. Fabrikadan kalan 1 dönüm 110 metre karesinin yarısını amcam Yusuf Ercan’ın babasına sattı. Sattıktan sonra bilirkişi getirdik. Fabrika tarafı bize kaldı. 98 yılında Yusuf Ercan arazimize çakıl dökerek kereste malzemelerini istif etti. Neden yaptıklarını sorduğumuzda “Kullanayım istediğiniz zaman kaldırırım.” dedi. 2010 yılında “İşyeri yapacağız, kaldırın” dedik. Satmamızı istediler, razı olmadım. Bizi tehdit etti. “Tapulu arazim için şehit olmaya razıyım” dedim arsama kapı takıp malzemeleri çıkarmak istedim. Jandarma çağırdılar. Orada kamu davası açıldı, o dava da düştü. Arazimi işgal etti diye şikayet ettim şuanda süreç yargıtayda. Yargıtay bir cevap göndermedi. Gerekçeli karar gelmiyor. Tapulu arazime ayak basamıyorum.”

 

 

Zorla dışarı çıkartıldılar!

 

Durumu mahkeme taşıyan Çabuk, 8 aydır davanın sonuçlanmasını bekliyor. Sesini duyurmak isteyen Çabuk, bugün haber ekibimizi Konuralp’e çağırdı. Söz konusu arsayı göstermek istediğinde ise Çabuk ve haber ekibimiz dışarı çıkartılmak istendi. Kereste fabrikası işçilerine kendi arazi olduğunu ve görüntü aldırmak istediğini söyleyen Çabuk, işçiler tarafından zorla dışarı çıkartıldı. İşçilerden biri de görüntü alan kameramanımızı engellemek istedi.

 

“Fabrikanın ruhsatı yok” iddiası

 

Haber ekibimiz dışarı çıkartılırken, arsasının gasp edildiğini iddia eden Çabuk başka iddialarda da bulundu… Çabuk, söz konusu kereste fabrikasının ruhsatı olmadığını öne sürerek sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Bu araziye senelik 75 TL belediye emlak vergisi ödüyorum. Kendilerinin tapusu babalarının üstünde ve haciz işlemi yaptırmışlar. Atölyeden benim araziye doğru hiçbir resmi kurumdan izin almadan 5 metre uzatma yapmışlar. Bu fabrikanın çet raporu ve ruhsatı olmadığı da belli. Bunun yanında belediyede sahte çek çektiğini biliyorum. Belediyede bazı ihaleleri yüksek fiyattan verdiğini biliyorum.”

Haber; S.KAŞKIR