Düzce’de arıcılığı geliştirmek amacıyla, Gölyaka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gölyaka Bal Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Arıcılık Kursu Belge Töreni ve Arı Hastalıkları Konferansı Gölyaka Belediyesi salonunda gerçekleştirildi.
Programa katılan Gölyaka Kaymakamı Murat Şener arıcılık kursunu bitirerek belgelerini almaya hak kazanan 14 üreticiyi tebrik ederek, organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Devlet olarak tüm imkânları ile üreticilerin yanında olduklarını ve desteklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı konuşmasında, Düzce genelinde 2014 yılında arıcılık konusunda vermiş oldukları desteklerden bahsettikten sonra, Gölyaka İlçesinde 67 işletmeye 5 Bin 924 arılı kovan için sadece 59 bin 240 TL destek verildiğini söyledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Örenay, arıcılığın tarihsel geçmişinden bahsederek bölgede arıcılığın uzun yıllardır yapıldığını ve 2009 yılında Efteni Bal olarak markalaştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Gölyaka arıcılarına vermiş olduğu katkılardan dolayı Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin’e ve Konferansı verecek olan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Özkırım’a teşekkür plaketlerini verdi ve ardından kursu başarıyla bitirenlere protokol tarafından sertifikaları verildi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı Özkırım, Arı Hastalıkları ve Mücadele konulu sunumunu yaparak, akıcı anlatımıyla katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Haber;S.KAŞKIR