26 Haziran günü Gümüşova’nın Yeşilyayla köyünde bulunan bir gölette boğularak can veren 3 kuzen Banu, Zeynep ve Melek Yaşartürk bugün Zekeriya köy camiinde cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine yaklaşık bin kişi katılırken, 3 genç kız göz yaşları içinde yan yana toprağa verildi.

Jandarma düşme diyor
 Kuzenlerden birinin dayısı olduğu öğrenilen Ali Aynacı, 3 genç kızın ölümü konusunda jandarmadan kendilerine ön bilgi verildiğini söyleyerek, kızlardan birinin serinlemek için ayaklarını gölete sokarken düşmüş, diğerlerinin de onu kurtarmak için gölete girmiş olabileceğinin bildirildiğini ifade etti.
Aynacı, “ Banu, Zeynep ve Melek bölgeye inek otlatmaya gitmişler. Öğleden önce aralarından biri ayakkabılarını ve çoraplarını çıkartmış ve göletin 1 metre gerisinde bulunan hafif sulak alanın olduğu bölüme ayaklarını sokarak serinlemek istemiş. Bu sırada sulak ve mıcır olan bölüm aniden kayınca suya batmaya başlamış. Diğerleri de bunu görünce hemen suya atlamış ve birbirlerini kurtarmak istemiş. Biri su yüzünde diğerleri ise suyun dibinde imiş.” Dedi.
Gölet tehlike saçıyor
Ali Aynacı kızların boğulduğu göletin çevresinin korumasız olduğunu söyleyerek tehlike saçtığını belirtti ve bugüne kadar önlem alınmadığı için tepki gösterdi.

Aynacı, “ Orada bir gölet yapılmış. Tamam güzel bir şey. Fakat etrafı kapatılmamış, önlem alınmamış. Mıucur olan bölgelerin üzerinden geçerken nasıl oluyor da gölete kayma oluyor anlam veremiyorum. Orada orman işletme ekiplerinin yaptığı yanlış bir an önce düzeltilmeli. Başka birilerinin canlarının da yanması mı gerekiyor. Ayıptır günahtır. Oraları düzenlesinler. Ayrıca bu üç amca kızını bulan da bir insan değil. Bir köpek 5 saat boyunca göletin etrafında dönüp durmuş.” Dedi.

Haber; E. BEKTAŞ