Dolandırıcıların Düzce’deki yeni adresleri mücavir köylerdeki vatandaşlar olmaya başladı. Yeni kent bağlantı yolunun yapılması ile birlikte yola cepheli arsaların değer kazanmasının ardından vatandaşların dolandırılarak arsalarının ellerinden alınmaya çalışıldığı iddia edildi. Bu ürkütücü iddia ile ilgili ilk feryat Günbaşı Köyünden geldi.

 

Günbaşı Köyünde ikamet eden Ayşe Koca isimli vatandaş, yol geçtikten sonra değer kazanan arsasını Dolandırıcılara kaptırdığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Komşusunun da aynı şekilde dolandırıldığını iddia eden Ayşe Koca biz yandık başkası yanmasın diyerek Öncü Televizyonundan yardım istedi.

 

Psikolojik problemleri olan ve tedavi görmekte olan eşi Mustafa Koca’yı, komşularının iyi bir hoca var eşini birde ona okutalım demesi ile tanıştığı kişilerin kendilerini dolandırdığını iddia eden Ayşe Koca insanlara çok iyi niyetli yaklaşıp yardım edeceğiz mantığı ile kandırdıklarını belirterek, arsalarının gizlice satıldığını iddia etti.

İnsanların zayıf noktalarını bulup, onlara yaklaştıklarını, başkalarının da aynı duruma düşmelerini istemediklerini belirten Koca, vatandaşların bu şahıslara karşı dikkatli olması gerektiğini, tanıyan ve görenlerin Polise ve Jandarmaya şikayette bulunmalarını ifade etti.