Cedidiye Mahallesi Celal Kasapoğlu Caddesi'nde park alanı olmadığı için araçlarını uygunsuz park eden esnaf yediği cezalardan bunalınca, çözümü cadde üzerinde bulunan bir arsayı hak sahipleri ile görüşerek park alanına çevirmekte buldu. Sağ yöne park yasağı olmasına karşın bu yasağın delinmesi yolun daralmasına neden olurken yeni otopark sayesinde bu sorunun artık ortadan kalkması sağlandı. Ayrıca depremde ağır hasar alan ve yıkılan binadan geriye kalan enkaz kalıntıları da Düzce Belediyesi'nin kum ve çakıl yardımında bulunarak alanın düzeltilmesi ile temizlenmiş ve görüntü kirliliği giderilmiş oldu.

İtfaiye araçları artık rahat geçecek

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, uygunsuz parklanmalar nedeniyle özellikle itfaiye araçlarının geçişi sırasında sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, bu gibi çalışmaların her bölgede olması gerektiğini vurguladı.


Yesirci, “Düzce’de depremden sonra enkaz görüntüleri çok vardı. Buradaki esnafımız bir çalışma yaparak hem enkaz görüntüsünü hem de caddede bulunan araç parklanmasını kaldırmak için bir çalışma başlattı. Bu çalışmanın doğrultusunda cadde esnafı, arsanın hissedarları ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu ve hissedarlarda bu teklifi kabul etti. Ben de Belediye Başkanımız ile bu konu hakkında görüştüm. Bize bu alan için kum ve çakıl yardımında bulundu. Cadde esnafı da kendi aralarında para toplayarak dozer kiraladı ve şimdi çalışmalar devam ediyor. İnşallah çalışmaların bitmesinin ardından burada yaklaşık 200-250 araçlık açık ve ücretsiz otopark olmuş olacak. Celal Kasapoğlu Caddesi'nden geçen itfaiye araçları da artık rahat rahat geçmiş olacak. Düzce’de bulunan diğer enkaz bölgelerininde bu şekilde düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

“Park cezası yemeyeceğiz”

Cadde esnafları ise bu çalışmanın diğer bölgelere örnek olması temennisinde bulundu. Celal Kasapoğlu Caddesi'nde 2006 yılından bu yana esnaflık görevi yapan Sendi Cicü ise, kendilerinin de araçlarını uygunsuz park ettikleri için ceza yediğini artık bu sorununun ortadan kalkacağını ifade etti.


Cicü, “Esnaf arkadaşlarımız ile baktık ki caddenin hemen yanında boş bir arazi var. Bu arsayı daha önceden pislik götürüyordu. Hissedarlar ile görüştük ve burada herhangi bir çalışma yapılana kadar cadde esnafı olarak kullanmak istediğimizi ilettik. Görüştüğümüz hissedarlar ise bu çalışmanın güzel olduğunu dile getirerek bize destek verdi. Hemen görüşmelerimizi yaptık ve arsada bulunan pislikleri temizledik. Ardından cadde esnafının kirasını karşılayacağı bir dozer kiraladık ve arsaya Düzce Belediye Başkanımızın gönderdiği kum çakıl ile düzleştirme yaptık. Artık cadde üzerinde araç parkının kalkacak olması bizleri sevindirecek. Hem park cezası yemeyeceğiz hem de enkaz görüntüsü ortadan kalkmış olacak. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER