75 yaşındaki Emine Teyze Karaca Mahallesi Kuba Camii'nin karşısında bulanan tek katlı evde yokluk içinde yaşam mücadelesi veriyor. Emine Akgül, hem hastalığıyla uğraşıyor, hem de zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor.

“Öldürüp mezara gömsünler.”

Yaşadığı zor şartlar altında artık ayakta duracak gücü kalmadığını belirten Akgül, “ Komşularımın yardımları sayesinde ayakta duruyorum. Hastayım ve bu evde tek başıma kalıyorum. Yeter artık. Ya bana yardım eli uzatsınlar ya da öldürüp beni mezara gömsünler. Ev sahibi bile beni evden çıkarmaya çalışıyor.” dedi.

“Bizim elimizden bu kadar geliyor.”

Akgül'e yardım elini uzatan komşuları ise kendilerinin yaptığı yardımlarla Emine Teyze'nin ayakta kaldığını söylüyor. Komşular, “Emine Teyze hastalıklarla boğuşuyor. Tek başına kaldığı için biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama bizim elimizden ancak bu kadar geliyor. Bizim imkanlarımız ancak arada bir gelerek yemek götürmekten ileriye gidemiyor.” ifadelerini kullandı.

4 çocuğu olan Emine Teyze'nin çocuklarının hepsi ayrı evlerde kalıyor. 270 TL üç aylık alan Emine Akgül, 3 aylık ev kirası olarak ise 450 TL veriyor. Akgül, aldığı aylık kira gelirlerini bile karşılayamazken komşularının yardımlarıyla kira ödeniyor.

Murat AYDIN