2. kez başkan seçilmeden önce Düzce için bir çok proje sıralayan Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in en önemli vaadlerinden biri Asar Suyu Projesi oldu.

Projenin detayları

Eskişehir'in Porsuk Çayı'ndan ilham aldığı gözlenen projenin detaylarında ise kurulacak bir sistemle suyun debisini yükseltmek ve bu sayede dere içinde kanolarla gezinti sağlanmasının yanı sıra Asar Suyu çevresine yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor alanları ve kafeler gibi sosyal mekanlar yapmak yer alıyor.

Sürprizle karşılaşılır mı?

Başkanlık koltuğunda 1.5 yılı deviren Başkan Keleş'in “Mutlaka yapılacak” dediği bu proje için hala bekleyiş devam ediyor. Gerekçe olarak ise uzun süredir dere üzerinde devam eden köprü çalışmaları gösteriliyor. Osmanlı mimarisinden örnek alınarak estetik bir şekilde inşa edileceği açıklamaları ile beklentinin yüksek tutulduğu yeni köprüler, klasik görünümü ile hayal kırıklığına neden olurken “Asar Suyu Projesi'nde de sürpriz ile karşılaşılır mı?” sorusu akılları kurcalıyor. Şehrin çehresini değiştirmede önemli bir rol üstlenen Asar Deresi'nin Düzce'nin adeta kaderi olan uzun bekleyişlere gebe kalması, “Bu dere böyle kalacak”, “Porsuk Çayı gibi olamaz” yorumlarına neden oluyor.

Yine temizlik var, proje bekleniyor!

Öte yandan şehrin tam ortasından geçmesine karşılık bu zamana kadar güzelleştirilmesi adına topyekün adımlar yerine tablo koymak ve temizlemek gibi lokal girişimlerde bulunulan derede şu günlerde yine benzer bir çalışma var. Düzce Belediyesi kepçe başta olmak üzere iş makineleri ve belediye temizlik işçileri ile dere içindeki ot ve çalılıkları ortadan kaldırıyor. Bu şekilde görüntü kirliliğinin önüne geçildiğine vurgu yapılsa da Asar Deresi'nin artık Düzce'ye yakışır hale gelmesi isteniyor. Geniş kapsamlı bir proje ile güzelleşmesi adına artık harekete geçilmesi bekleniyor.

HABER;C.ÜSTÜNER