Resmi Gazete geçtiğimiz gün yayımlanan üçlü kararnameyle beraber Düzce Belediyesi’nin mahalle sayısı 53’e yükseldi. Ancak görünen o ki, yerel seçimlere kadar ilimizde köy olarak kalan yerler parmakla gösterilecek.

Konuralp ile beraber bir kısmı referandumda belediyeye katılmaya hayır diyen köylerden olan Bostanyeri, Beslenbey, Sarayyeri, Çamköy, Esenköy, Darıcı, Dedeler, Yukarı Yahyalar, Sallar, Kazukoğlu ve Çavuşlar köyleri de mahalle oldu

Ayrıca, bilindiği gibi 22 Temmuz genel seçimleri öncesinde de Koçyazı, Sancaklar, Tokuşlar, Çakırlar, Nalbantoğlu, Kuyumcuhacıali, Akpınar, Şıralık ve Aşağı Yahyalar köyleri de merkeze katılmışlardı. Şimdi de gündemde Gündolaması ve Soğukpınar köyleri var. Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen iki köyün mücavir alana katılması ile ilgili olarak komisyon tarafından başlatılan inceleme sürüyor.

İlimizdeki merkeze katılımlar bunlarla da sınırla kalmayacak. Yaşanan gelişmelerin bir başka yönü de geçtiğimiz aylarda borç batağında bulunmaktan yakınan belediyenin, bunca yere nasıl ve ne şekilde hizmet götürebileceği. Zira bu köylerin yaklaşık 20’sinde kanalizasyon şebekesi bile mevcut değil. Tabloya bakıldığında Konuralp dışında merkeze katılan her yerde farklı sorunlarla karşılayacağı kesin. Bu sorunların belediyenin mevcut imkanları ile çözülüp çözülemeyeceğini ise zaman gösterecek.