Kaynaşlı Entegre Hastanesi, TOKİ konutları, Kız Yurdu, Doğalgaz, Bolu Dağı Projesi ve birçok başarılı işlere imzanın atılmasıyla depremde yıkılan Kaynaşlı hızla ayağa kalkmaya başladı.

Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, “5 yıldan beri yaptığımız çalışmaların sonuna geldik. Bunlardan bir tanesi de TOKİ konutları.” şeklinde konuştu.

 

 

Korkmaz, “Kaynaşlı tarihinde ilk kez bir TOKİ projesi hayata geçti. Yaklaşık 10-15 gün önce tüm hak sahipleri anahtarlarını aldılar ve yerleşiyorlar. 1-2 gün içinde doğalgazın da bağlanmasıyla vatandaşlar burada kalmaya başlayacak. TOKİ üzerinden vatandaşların ev sahibi olma özlemi gerçekleşti. Bundan dolayı mutluyuz. İlk defa Kaynaşlı’da acili olan yataklı bir hastane yapılıyor. O da çok önemli bir proje ve yakında hizmete açılacak. Yeni hastaneye hizmet alımı ihalesiyle personel ihtiyaçları karşılanacak. Öncelikle araç gereçler taşınıyor. Bölgeye hitap eden lüks bir hastanemiz olacak. Personeli de zaman içinde ihale yoluyla temin edilecek. ” dedi.

 

 

 

Önemli projelerin tamamını kendi döneminde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Korkmaz, “seçim vaadlerimizi gerçekleştirdik, benden sonraki arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

Korkmaz, “Kaynaşlı’nın turizm potansiyelini harekete geçirmemiz gerekiyor. Bolu dağını cazibe merkezi haline getireceğiz. Biz geleceğe umutla bakıyoruz. Eğitimde ve şehirleşmede hamleler yapıldı. Turizmde de büyük projeler yapılıyor. Kaynaşlı yol haritasını çizmiştir ve bu yolda yürüyecektir.”dedi.

Bolu Dağı Tüneli’nin hizmete girmesi ve Bolu Dağı’nın eski cazibesini kaybetmesiyle Kaynaşlı esnafının zor duruma girmesini ise Korkmaz, Bolu Tünel projesinin yıllar önce varolduğunu ve esnafın kendine göre önlemlerini alması gerektiğini dile getirdi.

Korkmaz, “Bolu Dağı tünelinin açılmasıyla Kaynaşlı’nın uğradığı zararı telafi etmek için kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Bunu da turizm olarak ortaya koyduk. Çünkü Kaynaşlı doğal güzellikleriyle bir markadır. Kaynaşlı’nın bu markadan tam anlamıyla yararlandığını söyleyemeyiz. Bunu harekete geçireceğiz. Bu konuda adımlar atılıyor. “ dedi.

D-100 Karayolu Bakacak mevkiinde bulunan ve deprem zamanından kalan barakaların da en kısa süre içerisinde kaldırılacağını dile getiren Korkmaz, hiçbirinin ruhsatının dahi olmadığını dile getirdi.
Kokrmaz, “Deprem şartlarında yapılan prefabrike yapılara ruhsat vermiyoruz, onların da yazışması yapılıyor, yakında onları da kaldıracağız.” dedi. 



Haber: G. KARDUZ