Darıcı Köyü Müezzin Sokak 40 Numaralı viranede yaşayan ve ağır şizofreni sorunları olan Hüseyin ve Murat Yüksel Kardeşlerin dramını ekranlara getirmiştik. Yaptığımız haber üzerine Düzce Valiliği duruma el koyarak bu iki kardeşi sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Düzce Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından iki kardeşin yaşadığı ve olumsuz koşullarla dolu ev Düzce Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yeniden yapıldı.

İki kardeş'in dramının ekranlara yansımasının ardından ilk çalışmalar Vali Yardımcısı Ramazan Şahin öncülüğünde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başladı. Başlatılan çalışmaların ardından iki kardeş sıcak bir yuvaya kavuştu. Bir viraneyi andıran ev onarıldı ve bir evin ihtiyacı olan tüm eşyalar eve yerleştirildi. Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Işıklı iki kardeş için yapılan evi ziyaret ederek evin son halini incelediler.

Darıcı Köyü Muhtarı Mehmet Turgut ile birlikte gençlerin yaşadığı evde incelemelerde bulunan Şahin, iki kardeş için yapılan bu evin örnek teşkil edeceğini ve bu tarz yardımların ihtiyaç sahipleri için mutlaka yapılması gerektiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Ramazan Şahin iki kardeş'in sıcak bir yuvaya kavuşmasının ise mutlu bir sonuç olduğunu ifade etti. Şahin iki kardeş ile birlikte annelerinin de bu evde kalacağını söyleyerek kardeşlerin bakımı için ise bir hasta bakıcı görevlendirdiklerini kaydetti. Gençlerin hayata kazandırılması noktasında akrabalarına ve komşularına da bazı görevler düştüğünü söyleyen Şahin, Hüseyin ve Murat Yüksel kardeşlere için yapılan bu evin örnek teşkil etmesi açısından ise olumlu bir sonuç olduğunu vurguladı.