Kalıcı Konutlar 3. Bölgedeki işyerine dadanan Hırsızlar esnafı canından bezdirdi. Her sabah dükkânlarını açmaya geldiklerinde kapılarının zorlandığını dükkânlarının karıştırıldığını gören esnaf artık yeter diyor…

Birçok dükkana girerek para ve eşyaları çalan hırsızlar artık iş merkezini ezberlemiş. 
Güvenlik kameraları olan dükkânlara girmeyen, kameraların çektiği alanlarda ise ceketiyle yüzünü saklayan hırsızlara esnaf bir çözüm bulunmasını istiyor.

“Haftanın 3 günü kendimize 3 günü hırsıza” çalışıyoruz diyen Esnaf, hırsızların yakalanmasının bir çözüm sağlamadığı görüşünde…
Kapıları zorlayarak giren, dükkandan alacaklarını aldıktan sonra kilitlenip gitmeyi ihmal etmeyen hırsız yada hırsızların yakalanmasını merakla bekleyen esnaflar, hırsızlara caydırıcı bir çözüm istiyor.

Bir haftada 3 kez dükkanı soyulan Lokanta işletmecisi Muharrem Bayoğlu, emniyetten gece denetimlerini sıklaştırmasını yada mobese kamerası konulmasını istedi.

BAŞKA CANLAR YANMASIN

Lokantacı muharrem Bayoğlu, “ Bir haftada 3. Kez bizi ziyaret etti. Bizim için en iyi yaptığı 3-5 kuruşumuzu aldı ancak dükkanı açıp bırakıp gitmedi. Bir sonraki gelenler için. Kapımızı kırdı canımızı yaktı. Bu profesyonel davranışı nasıl yaptığını merak ediyorum. Çünkü kapıyı nasıl darbeyle açıp anahtarla kitledi. Yakalanırsa bunu nasıl yaptığını öğrenmek istiyoruz. Denetimlerin sıklaşmasının yanına bir mobese gibi güvenlik sistemi olsa diğer arkadaşlarında canı yanmaz.”dedi.

ESNAFTAN HIRSIZA NOT…

Her gün kırılan kapı kilitleri için Çilingir çağırmaktan bıkan esnaflardan biride ilginç bir yönteme başvurdu. Kazandıkları parayı hırsızın kırdığı kapıyı tamir ettirmeye verdiğini söyleyen Kuaför sahibi Nuray Onsekiz’de dükkan camına “ Hırsız Kardeş, kapıları kilitleri bozma, kilide vereceğimiz parayı gel sana verelim” yazılı not yapıştırdı.

Onsekiz, “varsa ihtiyacı gelsin… Devlet sahip çıkmıyorsa biz sahip çıkalım. Buraya Düzenli bir kontrol olsun bir çözüm bulunsun. Hırsızlar salınmasın. Esnafın durumu belli. 3 kuruş kazanıyoruz o da ya hırsıza yada kilide gidiyor”dedi.

Öte yandan Kalıcı İş Merkezine dadanan Hırsız kısa sure sürede emniyet ekipleri tarafından ikametinde gözaltına alındı

Haber; S. KAŞKIR