Eşinden boşandıktan sonra çocukları ile birlikte kendisine sıfırdan bir hayat kurmaya çalışan Azime Doğancı'nın yüzü artık gülüyor. Konu çocukları olduğunda bacağındaki engelin bile kendisine engel olamayacağını çalışarak gösteren bir anne olan Doğancı, Düzce'deki bir çok duyarlı vatandaşın kendisine uzattığı yardım eliyle yavaş yavaş sıkıntılarından kurtulmaya başladı.

Hayırseverlerden yardım eli...

9 yıl evli kaldığı kocasından gördüğü şiddete artık dayanamayarak boşanma kararı aldığını ve kendisine yeni bir sayfa açtığını anlattığı haberi okuyan hayırsever onlarca vatandaş, gıdadan ev eşyasına, oyuncaktan maddi desteğe kadar kadar bir çok yardımda bulundu.

Evde bekleyen büyük sürpriz

Yeni taşındığı evine imkanı olmadığı için elektrik, su ve doğalgaz bağlatamayan Anne Doğancı'nın öncelikli olarak bu ihtiyaçları giderildi. Haberin yayınlanmasından sonra bir çok vatandaşın yardımda bulunmak için irtibata geçtiği Doğancı'yı dün işinden eve döndüğünde büyük bir sürpriz bekliyordu. Yine hayırseverlerin desteği ile bir çok ihtiyaç sahibi aileye yardım etme amacıyla kurulmuş bir dernek olan Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği, tespit edilen bir çok önemli ihtiyacı temin ederek eve yerleştirdi.

Oyuncaklar da unutulmadı

Evinde perdesi dahi olmayan anne ve çocuklarının durumu öğrenenler, hemen soluğu ailenin evinde alarak, pencereleri perdeyle buluşturdu. Yardımlar bunlarla da sınırlı kalmadı. Bu mübarek Ramazan ayında bir çok gıda kolisi gönderen hayırseverler, 7 yaşındaki Turancan ve 9 yaşındaki Sedat'ı da unutmadı. Düne kadar yine yardımla verilen eski koltukların olduğu evlerine kanepe, buzdolabı ve çamaşır makinesi geldiğini gören çocukların mutluluğı kendilerine gönderilen oyuncaklarla katlandı. Annesinin işten dönmesini kapıda bekleyen Sedat, büyük bir heyecanla gelen yardımları anlattı. Artık evde elektrik ve suyun olduğunu öğrenen Anne Doğancı, içeriye girdiğinde gördüğü manzara ile daha da duygulandı.

"Allah hepsinden razı olsun"

Kendilerine yardım eden herkese teşekkür eden Doğancı, "Allah hepsinden razı olsun. Elektrik, su ve doğalgazı bağlatamamıştım. Hayırseverlerin sayesinde bu sıkıntımız giderildi. Düne kadar boş olan evimizde artık eşyalar var. Evimize kadar yardımları getiren, maddi destek veren ve destek olacağını söyleyen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çocukları yaz okuluna göndermek istiyor

Kendisi işte olduğu saatlerde okullar kapandığı için çocuklarını evde yalnız bıraktığını ve kapıyı kimseye açmamalarını söylediğini anlatan Doğancı, şöyle konuştu: "Çocuklarımı evde yalnız bırakmak istemiyorum ama baktıracak kimse olmadığı ve çalışmak zorunda olduğum için bırakıyorum. Okullar açılana kadar yaz okuluna ya da Kur'an Kursu'na gitmelerini istiyorum. Ancak maddi imkansızlıklar yüzünden yazdıramadım. Şimdi tek isteğim ben işteyken onların evde tek başlarına değil kursta olduklarını bilmek."

Yaşadığı sıkıntılar yüzünden geçmişte Vali ile görüşmek istediğini ancak görüşemediğini de sözlerine ekleyen Doğancı, bugün hem devlet hem de yardımseverlerden kendisine uzanan yardım eliyle çok mutlu olduğunu anlattı.

Her anne gibi çocuklarına iyi bir hayat sunmak isteyen Azime Doğancı, artık boğuştuğu bir çok sorunun aşılmasının mutluluğunu yaşıyor. Bayrama sayılı günler kala sesine kulak veren herkese dua ederek...

Haber:C.ÜSTÜNER