Depremlerin ardından inşa edilen Yenikent'te yaşanan ve vatandaşların şikayetlerine konu olan imalat hatalarının çözümü için yapılan çalışmalar kapsamında beklenen ödenek geldi Ancak çözüm için fedakarlık yapmak da gerekiyor.

Yenikent'te imalat hatası nedeniyle zemin ve tavanlarında çökmeler yaşayan ev sahipleri, Bayındırlık'ın tebligatı ile ikileme düştüler. Tamir çalışmalarına başlamak için evlerin boşaltılması gerektiğine yönelik tebligatı alan ev sahipleri, evlerini taşımak veya tamirden vazgeçmek seçeneği arasında kaldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Yenikent'te bulunan konutların imalat hatalarının tamiri için yaklaşık 450 bin YTL ödenek gönderildi. Tamir çalışmalarının yapılması için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü hasar tespiti yapılan ev sahiplerine tebligat gönderdi. Tebligatta, tamir çalışmalarının yapılması için evlerin boşaltılması isteniyordu.

Ev sahipleri, tamir çalışmasının yapılması için evlerini boşaltmakta isteksiz davranıyor. Kalacak yer bulmak, kira ödemek gibi güçlükleri öne süren ev sahipleri kendilerine kalacak bir yer gösterilmesini isterken, Bayındırlık ise sorunun ev sahiplerine ait olduğu yaklaşımıyla hareket ediyor. Hasar tespiti yapılan ve tebligata uygun olarak evlerini boşaltanların evleri tamir edilecek. Yıl sonuna kadar tamirat yapılamazsa tamir için gelen ödenek kullanılmadığı için geri dönecek.

Ev sahiplerinin ne kadarının sorunlarının çözümü için evlerini tahliye edebileceği ise belirsizliğini koruyor.