D-100 karayolundaki üst geçitlerde bulunan asansörlerin vatandaşlara yaşattığı mağduriyetlere bir yenisi dün akşam eklendi. Daha önce birçok kez vatandaşın mahsur kaldığı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan üst geçitteki asansör, bu defa az kalsın yaşlı bir adamın donarak ölmesine neden oluyordu.



İki saat mahsur kaldı
Alınan bilgiye göre, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan 87 yaşındaki N.K. yatsı namazının ardından evine gitmek için üst geçitteki asansöre bindi. Asansörün bilinmeyen bir nedenle arıza yapmasının ardından yaklaşık iki saat mahsur kaldı.

Bastonuyla camlara vurarak sesini duyurdu
Sesini duyurabilmek için bastonunu asansörün camına vurarak yardım isteyen N.K.’nın imdadına vatandaşlar yetişti.  Uzun uğraşlar sonucu vatandaşların çabasıyla kurtarılan N.K. donarak ölmekten son anda kurtarıldı.

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
Talihsiz yaşlı adamın yakınları Öncü Haber ‘Whatsapp İhbar Hattı’na, yaşanan mağduriyeti bildirerek “İnsanlar daha önce defalarca bu asansörde mahsur kaldı. Dedem eksi 2 derecedeki soğuk havada donmaktan son anda kurtarıldı. Bu asansörler için hiçbir denetim yok, önlem yok, acil panik butonu yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” şeklinde tepkisini dile getirdi.



Mahalleli tepkili
Haber ekibimizde söz konusu asansörün çalışmadığını yerinde görerek mahalle sakinlerinden benzer şikayetleri dinledi. Asansörün bir başka vatandaşı mağdur etmemesi için muhtar tarafından elektrik bağlantısının kesildiği öğrenildi.