Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce'nin çehresini güzelleştirmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Düzce’deki her mahalleye çocuk parkı projesinin sürdürüldüğünü kaydeden Bayram, “ Kalıcı konutlarda tüm mahallelere fitness aletleri yerleştirildi. Son olarak da Çakırlar mahallesinde oyun ve jimnastik aletleri yerleştirildi. Projemizde şimdi de okul bahçeleri bulunuyor. Bu konuda müdürlükleri ile görüşmeler sürdürülüyor. Mezarlıklar bizim en değer verdiğimiz yerlerdir. Bunun için bakımlarını da gerekli hassasiyet gösteriliyor. Ekiplerimiz tarafından düzenli bakımlar yapılmaktadır. “ dedi.

Asarsuyu'nda devam eden ıslah çalışmalarına da değinen Bayram, “ Asarsuyu Deresi’ne ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü bu bölüm şehri ikiye ayırdığı gibi, şehrin vitrini konumuna sahiptir. Ayrıca çevre ve insan sağlığı, ulaşım ağı gerekliliği gibi nedenlerle de Asarsuyu Deresi yatak içi ve çevre yol bağlantılarına ilişkin projeleri hayata geçiriyoruz. Dere yatağı içinde sürdürüle gelen temizlik çalışmalarına çevre düzenlemelerini ilave ettik. Derenin doğu yakası bölümünde periyotik olarak bakımlar devam ediyor. Ama çok önemli bir husus var; o da , Selahattin Olcar köprüsünden itibaren çevre yolları oluşturuyoruz. Böylelikle dereninin her iki yanından ulaşım aksları oluşturuluyor.” diye konuştu.


Düzce’nin içme suyu hatları ile kanalizasyon ağının alt yapı hizmetlerinin en önemlilerinden olduğuna dikkat çeken Bayram, “ Bu nedenle içme suyu hatlarının ve pompalarının bakımı ve sürekliliği aralıksız olarak sürdürülüyor, arızalara zamanında müdahale ediliyor. Kanalizasyonla ilgili eksiklikler tespit edilmişti. Birçok mahallemizde halen bu sorun bulunmaktadır. Bunun için yaklaşık 50 kilometrelik kanalizasyon hattı gerekliliği belirlenmişti. Bunun için, tıpkı diğer alt yapı hizmetlerinde olduğu gibi bu işi de kendi tesislerimizde ve işçilerimizle yapmaya öncelik verdik. Sadece İller Bankası’nda malzeme kredisi temin edildi. Şu ana kadar Su İşleri Müdürlüğümüz tarafından 10 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımı tamamlandı. Kısa süre içinde de hedefe ulaşılacaktır. “ ifadelerini kullandı.