Düzce Belediyesi şehrin vizyonu, gelişmesi ve kalkınması amacıyla Asar Deresi için Mega Proje hazırlandığını bildirdi.

Proje için Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile görüşmeler yapıldığı ve DSİ işbirliğinde işbirliği ile uygulanacak olan projenin dere yatağında suyun akışkanlığı ve estetik görünümüne önemli katkı sağlayacağı belirtildi. Projenin DSİ ile olan görüşmeleri Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Mesude Özcan tarafından gerçekleştirildi.
Buna göre Asarsuyu Deresi’nin şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik bölümünde rehabilitasyon, sosyal ve kültürel, sportif etkinlik alanları oluşturulacak.

Başkan Keleş projenin 35 Milyon liraya çıkacağını vurgulayarak 20 milyon lirasını Düzce Belediyesi’nin 15 milyon lirasını ise DSİ’nin karşılayacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre,derenin ortasında rigor kanalı bir kademe aşağı çekilecek ve suyun daha hızlı akması sağlanacak. Dere kenarlarındaki bantta ise bisiklet yolları, çiçek bahçeleri, kafe ve restoranlar yer alacak. Yan duvarlara ise dikey bahçeler yapılacak.

Projenin hazırlandığını ifade eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Asar için mega projenin 2018 yaz sezonunda tamamlanacağını belirtti.

Haber: Ö. YILMAZ