Düzce Belediyesi tarafından şehir merkezi içinden geçen Asar suyunda sonbahar temizliği başlatıldı. Belediyenin iş makineleri dere içinde özellikle zemin temizliği yapıyor. Ayrıca zemin iyileştirilmesi yapılmayan bölümlerde de dere kenarı temizlikleri yapılacak.

Asar suyu içinde ve dışında, zeminde ve derenin her iki yakasında arındırma ve temizlik çalışmaları yapılıyor. Bu amaçla Düzce Belediyesi’nin kepçe başta olmak üzere iş makineleri dere içinde çalışmalara başladı. Birinci etap çalışma Selahattin Olcar köprüsünden Süleyman Kuyumcu köprüsü arasında yapılıyor.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar Asarsuyu Deresi içinde temizlik çalışmalarının periyodik olarak yapıldığını belirterek ‘ Belediyemiz tarafından özellikle zeminde temizlik çalışmaları yapılıyor. Bunun yanı sıra zemin iyileştirilmesi yapılmayan bölümler de var. Bu bölgelerde dere kenarlarında otlar ve çalılıklar bulunuyor. Ekiplerimiz tarafından bu alanlarda da çalışma yapılıyor. Bunu aylık periyotlar halinde gerçekleştiriyoruz’ dedi.

Bayraktar, Asar Suyu’nun Düzce’de bir vitrin konumunda olduğuna dikkat çekerek ‘ Asar suyu için belediyemizin hem peyzaj hem de ulaşım açısından geliştirdiği projeler söz konusu. Bunların hazırlıkları yapıldı. Hem dere kenarında hem de köprülerde çevre düzenlemesi yapılacak. Bunun için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Asar suyu’nda vitrin düzenlemeleri yapılırken, çok doğal hale gelen dere içi kirlenmesi ve atıklar için de mücadele sürdürülüyor. Biz periyodik olarak bunları yapıyoruz ama bunun en önemli halkası derenin kirletilmemesidir. Buna da katkı verilmesi gerekiyor’ dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER