Devlet Su İşleri (DSİ) 5.Bölge Müdürlüğü bünyesinde Düzce ilinde yapılması düşünülen çalışmalar üç Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir'in da hazır bulunduğu bir toplantıda masaya  yatırıldı.

 

Düzce Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü, beş saat aralıksız devam eden toplantı sonrası genel bir değerlendirmede bulundu.

 

Özlü: “DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte, tüm Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve yerel yöneticiler, Düzce'de DSİ yatırımlarını gözden geçirdik ve tutanak haline getirdik.Öncelikli projeler programladık ve masaya yatırdık, Bu toplantının benzerlerini diğer kurumlarla birlikte de yapacağız.’’dedi.

 

Asar Suyu'ndan  daha fazla faydalanmak istiyoruz

 

Özlü, yapılan ve yapılacak işleri takvime bağlamak olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: ’’Her bir belediye Başkanlarımız taleplerini dile getirdiler ve karşılıklı fikir alışverişleri olarak çalışmaları takvime bağladık. Mesela Asar Suyu'ndan  daha fazla faydalanmak istiyoruz, Eskişehir’deki sistem gibi, lastikten baraj sistemi ile bir proje yapacak Belediye ve bu projeyi DSİ ile görüşüp hayata geçirilmesi, ayrıca sulama sistemlerini yenilenmesi, Melenağzı projesi çalışmaları ve bu yapılan çalışmalar süreci hızlandırma sistemi ile çalışmaları hızlandırmak istiyoruz.Göreceksinizki bir yıl içersinde çok şey değişecek’’

 

Akçakoca’da gerçekleşen toplantıya Düzce Milletvekilleri Dr. Faruk Özlü, Fevai Arslan ile Ayşe Keşir, Devlet Su İşleri 5.Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Şemsettin Yenersoy, Ali Güney ile Murat Caymaz, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürleri katıldı.

haber;E.TAYHAN