İhtiyaç sahibi vatandaşların boğazından sadece 1 ay değil 365 gün sıcak yemek geçmesi için Düzce'ye kazandırılması istenen aşevi bu yıl da hayal oldu. Her Ramazan ayı öncesi gündeme taşınan aşevi beklentisine karşılık Düzce Belediyesi resmi törenlerin adresi olan Anıtpark Meydanı'na yine dev Ramazan Çadırı kurma ve şenlikler düzenleme kararı aldı.

Anıtpark'ta dev iftar çadırı 

Artık Düzce Belediyesi'nin Ramazan simgesine dönüşen iftar çadırı tören alanı olan Anıtpark'taki yerini alırken, yaklaşık bin 500 kişiye yemek hizmet verileceği bildirildi. Ramazan Sokakları'nın yeri de değişmedi. Düzce Belediyesi Ramazan boyunca yapılacak etkinlikleri için bu yıl da adres olarak Merkez Anıtpark ve Kalıcı Konutlar Anıtpark meydanlarını seçti. Meydanlarda kurulan sahnelerde programların ay sonuna kadar devam edeceği ve esnafların stant kuracağı belirtildi.

Aşevinde 2 bin kişiye yemek ve yardım paketi...

Düzce'de Ramazan etkinlikleri böyle iken Bolu Belediyesi tarafından da Ramazan ayı süresince yapılacak etkinlikler paylaşıldı. Bolu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ramazan ayı boyunca 2 bin kişiye yardım paketi dağıtılacağı bunun yanı sıra belediyenin aşevinde de her gün 2 bin kişilik iftar yemeği verileceği bildirildi. 

Her gün bir hayırsever finanse edecek

Aşevinde verilecek yemekleri her gün bir hayırseverin finanse edileceği de ifade edilerek, Ramazan ayı boyunca toplam 29 hayırseverin iftar yemeği vermesine aracılık edileceği kaydedildi. Diğer taraftan mahalle muhtarları, mahalle halkı ve hayırseverlerin katkılarıyla 12 mahallede toplu iftar yemekleri düzenleneceği belirtilirken ayrıca Bolu Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Kent Meydanı'nda bulunan etkinlik sahnesinde "Ramazan Etkinlikleri"nin düzenleneceğine dikkat çekildi. Hayırseverlerin büyük destek verdiği ve örnek alınması gereken uygulamalardan olan aşevi ile yine hayırsever ve mahallelinin katkılarıyla yapılacak mahalle iftarları ile Bolu'da her gün binlerce vatandaş iftar sofralarda ağırlanacak.  

Haber; C. ÜSTÜNER