Düzce’de köy yolları asfaltlanıyor… Ancak kısa sürede bozulan yollar halkın tepkisine neden oluyor… Yenivakıf köyünün ardından merkeze bağlı Gürcü Asar köyünde de aynı sorun baş gösterdi. Asfaltlanan yol 4 ay geçmeden bozulmaya başladı. Taşocağına bağlı ağır tonajlı araçların geçiş güzergahında olan köyde yollar köstebek yuvasına döndü. Köyde yolların bir kısmı asfaltlandı, diğer kısmı mıcır dökülerek bırakıldı.

 

 

 

Bir bölümünde tozdan diğer bölümünde çamurdan gidilemeyen yoldan şikayetçi olan köy halkı yetkililere seslendi. Kalkan tozdan kapı pencere açamadıklarını söyleyen Muhtar Erol Türel, köy halkından her gün şikayet aldığından yakındı.

 

 

Köy Muhtarı Erol Türel, ““20 cm. Asfalt sözü 10 cm düştü. Yolda patladı. Halktan şikayetten geçilmiyor. Ne çamaşır asıyoruz ne evin içinde durabiliyoruz. Halk da haklı. Günde 150 tane ağır tonajlı araç geçiyor buradan. Biz mağduruz. Devletin parasına yazık.” dedi.

 

 

Köyde bulunan mesire yerlerine taşocağı kamyonlarının çıkardığı tozdan dolayı vatandaşların gelmez olduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız ise kazançlarının da kesildiğini öne sürdü.

 

HABER;S.KAŞKIR