Bahar aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların sıkça şikayetlerini dile getirdiği köy yollarına ilişkin problemler çözüm bulmaya başlıyor. Düzce İl Özel İdaresi’nin Çamköy mevkiinde bulunan asfalt şantiyesi bugün itibariyle köylerin yollarındaki eksikliklere yönelik çalışmalara başladı.

Bu yıl KÖYDES’ten alınan 3 milyonluk ödeneğin tamamının asfaltlama çalışması için harcanması hedeflenirken şantiyede an itibariyle 8 kamyon çalışıyor. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da asfalt sezonunun başlaması dolayısıyla şantiyedeki çalışmaları yerinde inceledi.

“Hedef bir ayda bitirmek”
Bu yıl köy yollarının asfaltlama çalışmalarının gidişatı ve hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Dağlı, “Bugün sezonu açıyoruz. İki hafta önce 3 milyon tutarındaki yama ihalesini yaptık. Asfaltın da ilk etabını yaptık. Biz bu yıl sistem değiştirmek suretiyle, önceki yıl nasıl oluyor dediğimizde yama başlıyor mayıs gibi ekime kadar da devam ediyor. Bu da ne demek oluyor asfalt ve yama çalışması birbirini aksatıyordu. Bu yıl, bugünden itibaren yama çalışmasını yapıyoruz hedefimiz de bir ayda bitirmek.” diye konuştu.

750 kilometrelik yama, 110 kilometre de asfalt
Bugün başlayan yama çalışmalarının en geç mayıs ayının sonunda bitirileceğini ifade eden Dağlı, ardından asfaltlamaya başlayacaklarını belirtti.

Dağlı, “Bu yıl hem iş gücünden hem işlerin gidişatı bakımından tasarruf yapmış olacağız. Miktarı 3 milyon dolayındaki 750 kilometrelik köy yolumuzun yamasını yapacağız. Yama bittikten sonra asfaltlama çalışmamız hızlı bir şekilde olacak. Bu yıl hedefimiz 750 kilometrelik yama, 110 kilometre de asfalt onun da açılışını birlikte yapacağız.” dedi.