Yol çilesinin bir türlü bitmediği Düzce’de bu kez tepkinin adresi D-655 Karayolu Beyciler Mahallesi mevkiindeki yan yol oldu. Yıllardır asfaltı dökülmeyen ancak belediye otobüslerinin geçiş güzergahı olan yolda çile çeken esnaf, belediye yetkililerinin halen asfalt çalışması başlatmamasından yakındı.

“Böyle yol mu olur? Lütfen buraları yapsınlar”
Yoldan geçen araçlar nedeniyle toz ve toprağa maruz kaldıklarını kaydeden esnaflardan Elvan Sezer, herkesi göre davet ettiği serzenişinde şunları kaydetti:

“Belediye otobüsleri geçiyor, ticari araçlar geçiyor, buralar toz toprak oluyor. Burada MOBESE kamerası da yok. Köprünün oraya bir MOBESE kamerası koy. Yapılsın, ilk ben 200 lira vereceğim, akşam bitince tamamını vereceğim. Yolda kaç sefer kaza oldu. Benim dükkanıma geliyorlar kamera var mı diye, geçen bir çocuğa çarptılar. Kamera olmadığı için görüntü çıkaramadık. Yıllardır burası böyle. Vatandaş vergisini veriyor. Her gün sabah akşam toz alıyor. Fırın var burada o esnaf ne yapsın? Kışta geliyor şimdi. Burası çamur, bataklık olacak. Otobüsler buradan geçiyor, biz o tozu yutuyoruz. Görmüyorlar mı? Görüyorlar, ama işlerine böyle geliyor. Böyle yol mu olur? Lütfen buraları yapsınlar.”



“Yetkililere söyledik, netice yok”
Yol üzerindeki bir esnaf Nurettin Ceylan ise şöyle konuştu:

“Burada, Kalıcı Konutların otobüslerinin durması, Beçi Yörükler, üniversitesinin otobüslerinin durması nedeniyle buranın çamur, toz olmasından esnaf olarak şikayetçiyiz. Biz buranın asfalt olmasını istiyoruz. Bu durumdan şikayetçiyiz. Yıllardır bu yol bu şekilde. Çamuru tozuyla beraber süpürsek bile geliyor. Yetkililere söyledik, yapılacak diyorlar. Bu yol aşağı yukarı 80-90 metre mesafedir.  Yeni doğalgaz geçti buradan, 2 ay öncede kanalizasyon geçti.  Ama hiçbir netice yok”



“Belediye, dolgu yapıp gidiyor; yağmur yağdığı zaman da su basıyor”
Son olarak, Ömer Birinci isimli vatandaş ise şu sözleri söyledi:

“Her sabah toz oluyor, tozdan bıktık. Nefes alamıyoruz. İlk önce sağlığımız için zararlı. Belediyeye söylüyoruz. Yapacağız diyorlar yapmıyorlar. Sıkıntı bu yani. Sabah buraya öğrenciler geliyor. Yağmur yağıyor çamur oluyor. Biz tozdan şikayetçiyiz, biran önce yolun yapılmasını istiyoruz. Yıllardır burası böyle. 200 metre mesafe vardır. Tam yol yapılıyor diyoruz, asfalt dökülecek, bir daha geliyorlar eşiyorlar. Burada hep çukur var. Hemen hemen her hafta belediyeden gelip, dolgu yapıyorlar. Belediye, dolgu yapıp gidiyor. Yağmur yağdığı zaman da su basıyor. Biran önce temizlenmesi gerekiyor.”

Haber: B. SUNMAN