Geçtiğimiz ay Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici'nin daveti üzerine Yığılca - Yedigöller yolunda yapılan çalışmaları yerinde görme ve inceleme fırsatı bulan Düzce İl Genel Meclisi Üyeleri, yaptıkları inceleme ve araştırma sonucunu bugün meclise sundu.

Yığılca Yedigöller yolunda yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde; Yedigöller yoluna turizm ödeneğinden 626 bin TL ‘ye 11 km. sathi kaplama asfalt yapılırken Yığılca kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliğinin turizm ödeneği ile 288 bin TL’ye 3 km sıcak asfalt, İller bankası ödeneği ile 556 bin TL’ye 3 km sıcak asfalt yapıldığı belirtildi. Bu çalışmalarının toplam maliyeti ise 1 milyon 482 bin TL olarak açıklandı.

Yığılca Yedigöller arası 30 km’lik kısmında sıcak asfalt ve sathi kaplama asfaltının tamamlandığı belirtilirken 16 km’lik Yedigöller tarafından kalan kısımda genişletme ve iyileştirme çalışmaları 1 dozer ve 1 adet ekskavatör eşliğinde halen devam ettiği belirtildi.

Raporun okutulmasının ardından İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, Yığılca Yedigöller yolunda çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını ancak sıkıntının yolun turizm açından canlandırmakta olduğunu ifade etti. Bülbül’ün bu konu ile ilgili söylediği esprili tespit salonda gülüşmelere neden oldu. Bülbül, “ Sıkıntımız Yığılca’yı canlandıramamak. Yolumuz yapıldı. Şimdi Yedigöller gidecek turistleri Yığılca’dan nasıl götürebiliriz, onun çalışmasını yapmamız lazım. Bunun da en kolay yolu Bolu Yolu’nu sabote etmek” dedi.

Yedigöller Yolunu kapsayan komisyon raporu meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Haber; S. KAŞKIR