Asar deresinin ıslahı kapsamında yapılacak olan 8 köprüden ikincisi de yıkılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk olarak yıkımı yapılan eski otogar köprüsünün ardından bu sabah itibariyle Küçüksu köprüsünün de yıkımına başlandı. Köprü ile birlikte çevresindeki asırlık çınar ağaçları da bir bir yok olacak.
Düzce'nin en eski köprülerinden biri olan Küçüksu köprüsünün yıkımına başlanırken, yeni köprü 25 metre genişliğinde çelik malzemeden yapılacak.

 

 


Eski otogar köprüsü yıkılarak yeni köprü için çalışmalar başlanırken, ikinci olarak yıkılan Küçüksu Köprüsü ile birlikte Asara deresi üzerinde bulunan 8 köprü yeniden yapılacak. Yeni köprülerden 7'si genişletilecek, Asar tam ortasında yer alan Şaguç köprüsü Osmanlı Mimarisinde yapılacak. yıkım çalışmalarına başlanan köprünün 1 ayda bitirilmesi beklendiği öğrenildi.

Köprü yıkımı nedeniyle trafik akışında da yeni düzenleme yapıldı. Buna göre Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüslerin güzergahında değişiklik olmayacak sadece köprü üzerinden sağlanan trafik akışı Selahattin Olcar ile Aydınpınar köprüsüne yönlendirilecek.





Haber: H. İŞCAN