Kirazlı, Gökçe ve Kasap köylerinin ortasından geçen ve şehir merkezine kadar uzanan Asar deresinde ıslah çalışmaları esnasında kesilen çınar ağaçları halkın tepkisini çekiyor. Dere yatağının kenarında bulunan çınar ağaçları ıslah çalışmaları esnasında yapılacak olan beton duvarlar için bir bir kesiliyor. DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmalarında kesilen ağaçlar boylu boyunca uzanırken, yağmurlu havalarda suyun akış hızını keserek sel ve taşkınların önüne geçen ağaçların kesilmesine anlam verilemiyor. Kesilen onlarca ağacın ne amaçla kullanılacağı yada ağaçlardan elde edilecek binlerce liralık gelirin nasıl kullanılacağı da merak konusu..

 



Geçtiğimiz aylarda Kirazlı ve Gökçe köyü sakinlerinin tepkisine karşın derede kesimler devam ederken, kesilen ağaçların asırlık çınar olduğunu iddia eden köy halkı çevre katliamına son verilmesi gerektiğini düşünüyor. Bir ağacın kolay yetişmediği günümüzde, kesilen asırlık çınarlarla birlikte doğal ortama da zarar veriliyor.



Islah çalışmaları esnasında yapılacak asırlık çınarların kesilmesi hem bölge halkı hem de doğaseverlerin tepkisine yol açıyor.



Köy halkı,"Kesilmesine taraftar değiliz. Bir ağaç uzun yıllarda yetişiyor. Sel ve felaketi ağaçlar önler. Neye hizmet için kesiliyor bilmiyoruz. Kesildiğini görünce içimiz sızlıyor. Kesilmesinden rahatsısız. " dedi.

Haber: S. KAŞKIR