Bir türlü bitirilemeyen Yeni Kent – Düzce arasındaki Bağlantı Yolu'nda yaklaşık bir ay önce İl Özel İdaresi Ekipleri tarafından asfaltlama çalışmaları başlatılmıştı. Yapılan çalışmalar sonrasında bazı bölgelerin durumu hala belirsizliğini korumaya devam ediyor. Kazukoğlu Köyü de yapılan çalışmalardan olumsuz yönde etkilenen köyler arasında yer alıyor. Köyün ortasından geçen Bağlantı Yolu köyü ikiye ayırırken, yolun yüksekte olması da köy sakinlerini mağdur durumda bırakıyor. Bazı vatandaşlar ise bu durumdan haberdar olmayınca Bağlantı Yoluna çıkmak için yola giriyor ama yolun çıkışının olmadığını fark edince geri dönmek zorunda kalıyor.

Yaşanan olumsuzlukları Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu zamanından beri yetkililere ilettiklerini ama hala olumlu bir cevap gelmediğini ifade eden köy sakinlerinin bir çoğu ise “ Artık sorunlarımızı anlatmaktan bıktık. Gitmediğimiz yer kalmadı. Biz konuşmaktan bıktık onlar yapmamaktan bıkmadı. Bu nedenle tepkiliyiz ve artık kameralara da açıklama yapmak istemiyoruz “ diyerek tepkilerini kameralara yansıtmazken köy sakinlerinden olan bir vatandaşta birçok defa yetkililere dilekçe gönderdiklerini ve gelen cevabın yolun kapanacağı yönünde olduğunu iddia etti. Köy sakini, köyün cami ve bakkalının bir tarafta kaldığını, diğer tarafta kalan köylülerin ise bu tarafa geçemediklerini de sözlerine ekledi.

Bağlantı Yolu çalışmaları hala devam ederken yaşanan bu tür sorunların ne şekilde çözüme kavuşturulacağı ya da bu sorunun daha ne kadar devam edeceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.