Düzce Belediyesi Kültür Merkezi sahnesini bu kez ‘Bir Evlilik Komedisi’ için açtı. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehit Tiyatrosu’nun Hisse-i Şayia oyunu Düzce’de sahnelendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız salonunda sahnelenen oyun, ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan (hissei şayia) karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgaları ele alındı.

Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla anlatıldı.

Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ve vatandaşlar takip etti. Oyunun ardından Keleş, teşekkür ederek oyunculara tablo hediye etti.