Belediye iş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, yaptığı yazılı açıklamada sendikal örgütlenme süreci 18 Ekim 2015 tarihinde sona erdiğini hatırlatarak “Bu süreçte yaşananları Düzce Belediyesi çalışanları ne bugün, ne de yarın asla unutmayacak. Dün üye sayımızı azaltmak için işçileri zorla emekliliğe sevk edenler, bugün emekli olmak isteyen arkadaşlarımıza her türlü zorluğu çıkartıyor, emekli olanlarında tazminatlarını ödememek için direniyor.” ifadelerini kullandı.
Toplu İş Sözleşmesi İmzalanamayacak
Düzce Belediyesi çalışanları için halen yürürlükte olan toplu iş sözleşme sürecinin 14 Şubat 2016 tarihinde sona ereceğine dikkat çeken Kefeli, yetki Tespiti konusunda yasal süreç başlatıldığından mahkeme süreci bitene kadar Düzce Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalanamayacağını kaydetti.
 
Belediyenin şirketi olan, YEYPAŞ AŞ.’de sendikalı oldukları için işten atılan 3 işçi hakkında ise şu bilgileri verdi: “ bir tanesi ile ilgili olarak yerel mahkeme, işçi arkadaşımızın sendikal nedenle işten atıldığına ve işe iadesine karar verdi. Ayrıca, kıdem ve ihbar tazminatı dışında,  mahkeme sürecinde geçen 4 aylık ücretinin ödenmesine ve 12 aylık brüt ücreti tutarında sendikal tazminat ödenmesine hükmetti. Diğer iki arkadaşımızla ilgili yasal süreç ve Şirketin genel müdürü ile ilgili ceza davası halen devam etmektedir.”
 
Yasal Süreçlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz
 
Belediye iş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli; Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde görevli taşeron firmada örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını kaydederek “Toplu iş sözleşmesinde de sona gelmiş ve dosyayı Yüksek Hakem Kuruluna teslim etmiştir. Yüksek hakem kurulunun vermiş olduğu karar kesindir ve itiraz makamı yoktur. Destek hizmetlerine bağlı tamirhanede çalışan taşeron işçiler içinde sözleşme görüşmeleri, resmi arabulucu aşamasındadır. Fen işleri müdürlüğü ve Temizlik işleri müdürlüğü taşeronları için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının Sendikamıza vermiş olduğu Yetki Tespitlerine itiraz olduğu için yasal süreçlerinin tamamlanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Haber;S.KAŞKIR