Yeni yapılacak okullar arasında yer almasına karşın sit engeli nedeniyle çalışmaların başlanmadığı Azmimilli İlkokulu’nun akıbeti belli oldu. İl Genel Meclisi Ocak ayında sunulan önergenin ardından Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu inceleme yaptı. Bugün hazırladığı raporu da meclise sundu.
Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kurulu’nun 1994 yılında aldığı kararla “ Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescil edilmesi kararı alınan ilköğretim okulu 1999 depremlerinde yıkılmış, mevcut yere de 2 adet prefabrik 1 adet betonarme bina inşa edilmişti. Prefabrik binalar ömrünü doldurunca 16 derslikli kalıcı bina yapımı için tescilin kaldırılması talep edildi. Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ise sit alanı olarak kabul edilen bölgede betonarme binaya izin vermedi, mevcut alana ancak aslına uygun bina yapılabileceğini bildirildi. Valilik ve Koruma Kurulu arasında uzun süren yazışmalar sonucunda 16 derslikli okulun 850 metre ilerisine yapılması karar verildi.

Raporun ardından güzel haber ise İl Özel İdaresi genel Sekreter Vekili Erdoğan Ülker’den geldi. Ülker, Mevcut alan üzerine aslına uygun olarak yeni bir binanın yapılacağını söyledi.
Hababam Sınıfının unutulmaz yazarı, Edebiyat dünyasının ulu çınarı ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın öğretmenlik yaptığı ve “Karadenizin Kıyıcığında” adlı kitabında da anlattığı Akçakoca’nın tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu gibi Azmimilli Okulu’da bir sembol olarak yeniden kazandırılacak.

MÜTEVELLİ HEYETLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan bugün il genel meclisi şubat ayı ikinci toplantısında il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları mütevelli heyetlerinin oluşumunda görev alacak hayırseverlerin belirlendi. Mutelif işler komisyonun hazırladığı rapordaki isimler ise muhalefet meclis üyelerinin tepkisine yol açtı. Söz alan muhalefet üyeleri heyetin hangi kriterlere göre belirlendiğini sorgulayarak kendilerine danışılmamasını eleştirdi.
Söz konusu rapor, muhalefet üyelerinin oylamaya katılmaması nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi.

RUHSATSIZ YAPILAR İÇİN ÖNERGE

Bugün meclis başkanlığına sunulan raporla uygulamaya geçen revizyon imar planlarının onama tarihinden önceki mevcut yapılarının ruhsatlandırılması talebi imar komisyonuna havale edildi.

 

Haber;S.Kaşkır