Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de görevini iyi yapan, meslek ahlakı üst düzeyde gazeteciler bulunduğu gibi etik değerlere sahip olmayan gazetecilerin de yer aldığını savundu. Atalay, Düzce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, her meslek grubunda benzeri olumsuzlukların bulunduğuna dikkat çekti.

 

Kurum olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Atalay, "Sağduyu sahibi, çok sesliliği arzulayan, demokrasinin kılcal damarlarını teşkil eden gazetecilerin daha güçlü olması için Basın İlan Kurumu bir telefon kadar yakındır" dedi.

Büyükşehir olmayan illerde temsilcilik açılması için kanun teklifi hazırladıklarını bildiren Atalay, "Büyükşehir olmayan illerimizde temsilcilik açacağız ve buraları kendi bünyemize katacağız. Şube ve temsilcilik olmayan yerlerde valilikler kurumumuzun görevini üstleniyor" şeklinde konuştu.

 

Düzce Gazeteciler Cemiyeti DGC) Başkanı Erol Tayhan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, her meslekte olduğu gibi gazetecilik  mesleğinde de etik kurallara uymayanlar olduğunu dile getirerek kurum olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.